CREDO

1157645_632011450163074_993948332_n

Hiromu Kira, The Thinker, c. 1930

…τὸ εὔδαιμον τὸ ἐλεύθερον, τὸ δ’ ἐλεύθερον τὸ εὔψυχον…
Περικλέους Ἐπιτάφιος Λόγος, ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ, ΙΣΤΟΡΙΑΙ [2.43.4]

1

Σου δίνω όρκο φιλίας ότι θα συνομιλώ μαζί σου στα ποιητικά μου όνειρα γιατί εννοώ να έχω ποιητικά όνειρα, θα σε διαβάζω και θα μεταβάλλω το βίωμα μου σύμφωνα με τις πιο ωραίες ποιητικές σου επιταγές.

2

«Εάν μπορούσαμε την τάξη του σύμπαντος να κατανοήσουμε ικανά, θα βρίσκαμε ότι ξεπερνά όλες τις επιθυμίες των σοφότερων ανθρώπων, και ότι είναι αδύνατο να τον κάνουμε καλύτερο απ’ ότι είναι – όχι μόνον σε σχέση με το όλον εν γένει- αλλά και σε σχέση με τους εαυτούς μας ειδικά.»

Gottfried Wilhelm Leibniz

3

H Ομορφιά και το Δίκαιο έχουν ισχύ αληθείας, έλκουν τον κοινό νου, ως αυτονόητα.
[ἁρμονίη ἀφανὴς φανερῆς κρείττων. Ηράκλειτος. 54 ]

4

O κοινός νους δεν μπορεί να παρακολουθήσει πέραν ενός βαθμού συμβολικής πολυπλοκότητας
Η ποίηση είναι η επιστήμη της αληθείας για τον κοινό νου.

5

O Καθένας δύναται να επιδιώξει την ευτυχία, που έχει συνάφεια με τα μορφολογικά του χαρακτηριστικά, από την σχετική του θέση.

6

Α : Η Αλλαγή δεν θα γίνει μαγικά αν με υπομονή αλλάξουμε κατά την συνήθη επιταγή εσωτερικά, δεν θα γίνει με το λυγμό το δικό μου η το δικό σου αλλά με ένα bang, καταλύοντας μια διαπαντός τη φαυλότητα .

Β: Έχετε απόλυτα δίκιο, αλλά κάθε τι εξωτερικό έχει οντολογική συνάφεια με κάτι εσωτερικό, συνεπώς αλλάζοντας ο καθένας το κάθε τι μικρό απομακρύνεται από την φαυλότητα που περιγράφετε σε βαθμό τέτοιον που κάποια στιγμή θα έρθει σε de facto ρήξη με αυτήν. Η αλλαγή θα πρέπει να είναι προϊόν μια τέτοιας ρήξης, η οποία όμως ξεκινά με ένα βήμα μικρό, τώρα μπροστά.

7

Η ποίηση δεν περιγράφει το παρελθόν αλλά φωτίζει το μέλλον. Το βάθος της αναζητούμενης ανάλυσης είναι στον πίνακα προβολής.

8

H ευτυχία είναι το μικρό παιδί που παίζει στα πόδια μας κι αρνούμαστε να του δώσουμε σημασία, στοιχειοθετείται στην αφαίρεση της ανάμνησης, είναι πάντα όμως πολύ αργά όταν την κατανοούμε και μας αφήνει ένα χαμόγελο σαν πικραμύγδαλο.

Στρατής.  Φάβρος

http://weimarart.blogspot.gr/2011/01/curvaceous.html

Σχολιάστε